Gastvrouwen/-heren vacature

Bij inloophuis Passie in Lelystad, een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker op hun levenspad, werken wij met enthousiaste vrijwilligers. Samen bieden we onze bezoekers een warm welkom in het inloophuis.

De meeste vrijwilligers werken als gastvrouw-/heer, en hiervoor zijn regelmatig nieuwe vacatures.

Wat kom je brengen als gastvrouw/-heer?

In het inloophuis kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren zonder ‘zelf in te vullen’, betrokken bent en te allen tijde de gast en diens behoefte centraal stelt. Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Je moet zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken. Het is uiteraard een pré als je uit eigen ervaring weet wat de impact van kanker is, maar het is niet noodzakelijk. Meerdere keren per jaar start een basistraining waarin een nieuwe groep wordt opgeleid.

Wat kom je halen en wat bieden wij?

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor het inloophuis en voor onze bezoekers, maar we streven ernaar je ook iets terug te geven. We bieden je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer, en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen via intervisie en verdiepende trainingen.

Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract, waarin een proefperiode van twee maanden is opgenomen. De Coördinator Vrijwilligers voert met iedere vrijwilliger een jaarlijks evaluatie-/voortgangsgesprek.

Wil je Vrijwilliger worden?

Stuur dan een motivatiebrief en beknopte CV naar inloophuislelystad@gmail.com

t.a.v. Marly Smeenk, Coördinator Vrijwilligers

Botter 14-01, 8232 JP Lelystad, Telefoonnummer, 0320-410077