9 mei 2018 Artikel Flevopost ‘vrijwilligers van het eerste uur’

Mogen wij ons even voorstellen??

Wij zijn Anneke (links) en Gerrie(rechts) en wij zijn vanaf het allereerste begin betrokken bij Inloophuis Passie, een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker op hun levenspad. Het Inloophuis is gestart op 1 oktober 2013.

Anneke heeft zelf van nabij te maken gehad met kanker. Dit heeft een positieve wending gekregen waardoor het bij haar de ogen geopend heeft en zij graag iets wil betekenen voor de bezoekers van Inloophuis Passie die te maken hebben met kanker.

Gerrie werd 5 jaar geleden 65 jaar en had in haar omgeving te maken met kanker. Zij hoorde dat het Inloophuis ging starten en wilde graag een luisterend oor bieden en wat kunnen betekenen voor onze bezoekers.

Wij vinden het Inloophuis een belangrijk trefpunt waar lotgenoten bij elkaar komen. Voor een luisterend oor, de workshops en informatie, en zeker voor de ontspanning.

Anneke geeft aan onze bezoekers heerlijke vlinder(rug) massage en Gerrie geeft hoofdmassage. Onze bezoekers vinden dit heel fijn en ontspannend en voor Anneke en Gerrie betekent dit dat zij een stukje extra persoonlijke aandacht kunnen geven. De openheid van de bezoekers raakt hen beiden; er wordt hier gesproken over leven en dood en er is ook ruimte voor humor onderling. De lach en de traan, het mag er allemaal zijn.

Wat Anneke en Gerrie mee willen geven aan andere mensen die te maken hebben met kanker is: ook al heb je het Inloophuis niet direct nodig voor een stukje ondersteuning, je bent altijd van harte welkom op Botter 14-01 voor een kop koffie of thee op onze openingstijden.

Wil jij onze collega worden? Dat kan ook.

Kijk voor meer informatie op www.inloophuis-passie.nl