informatieavond over Micropigmentatie en Huid Revalidatie na Kanker

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 17/04/2018
19:30 - 21:00

Locatie
Het Inloophuis Passie

Categorieën Geen Categorieën


Dinsdagavond 17 april om 19.30-21.00 uur

Micropigmentatie

Bij dermatografie (oftewel medische tatoeage) brengt de huidtherapeut met speciale apparatuur pigmentstoffen in de huid. Deze methode wordt gebruikt bij littekencorrecties en reconstructies van tepel, tepelhof en wenkbrauwen. De gekozen pigmentstof die in de huid wordt gebracht benadert de natuurlijke kleur van de huid zo goed mogelijk. Een groot verschil tussen een echte tatoeage en dermatografie is dat een echte tatoeage permanent blijft zitten. Bij dermatografie vervaagt het pigment geleidelijk. Dit betekent dat dermatografie na verloop van een aantal jaren moet worden herhaald.

Deze behandelingen worden vaak door de zorgverzekeraar vergoed. Wel moet u die van te voren aanvragen.

Lezing huid revalidatie na oncologie.

Deze lezing gaat over mogelijke complicaties die kunnen ontstaan aan de huid tijdens of na een oncologisch behandeltraject en hoe deze te behandelen zijn.

Het is goed mogelijk dat u momenteel geen klachten heeft en deze ook niet gaat krijgen. Er is echter een kans dat tijdens, maar ook jaren later bepaalde complicaties zich alsnog ontwikkelen. Als de verschijnselen worden genegeerd, kunnen klachten verergeren. De klachten die worden besproken variëren van een zeer droge of gevoelige huid tot pathologische littekens, bewegingsbeperking, lymfoedeem na een operatie, of vroege en late radiatieschade door bestraling etc.

De lezing zal worden verzorgd door Amanda van Niel, huid- oedeemtherapeut bij Huid- oedeemtherapie Lelystad Ineke Sommer. Wij werken met de nieuwste apparatuur en hebben hygiëne hoog in het vaandel. Heeft u vragen over de mogelijkheden dan kunt u altijd bij ons terecht. www.aestas.nl of www.huidtherapie-lelystad.nl

Om 19 uur staat de koffie klaar in Inloophuis Passie een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker op hun levenspad. Botter 14-01. Graag vooraf aanmelden:info@inloophuis-passie of telefoonnummer 0320-410077