Blog

Donatie Groene Sluis

Namens Groene Sluis, kringloopwinkel in Lelystad, hebben we een prachtig beeld met een geweldige cheque van €3000,00 ontvangen. Hartelijk dank hiervoor.

Wij zullen dit bedrag gaan besteden aan geluiddempend maken van onze activiteiten ruimte voor onze bezoekers die te maken hebben met kanker. Wanneer je in gesprek bent en een gehoorprobleem hebt of met een groep bezig bent is het niet fijn wanneer het galmt.
Vandaar ook mijn oproep, wie advies kan geven of creatieve tips voor dit probleem weet mag een mail sturen naar info@inloophuis-passie.nl
Graag wil ik alle vrijwilligers bedanken voor dit mooie werk en deze geweldige avond. En Janneke je hebt het weer prachtig verwoord. De opbrengst was totaal €85,000,00. Wat een geweldig bedrag. Dit is verdeeld onder 44 prachtige doelen.#lelystad

foto van Inloophuis Passie.

Radio-uitzending

Woensdagavond 21 februari waren we uitgenodigd bij het radioprogramma ” Lelystad gezond” door Rob Redeker.
Hierin heb ik, Klasien v Olst voorzitter inloophuis Passie en gastvrouw Yolanda Hamersma en bezoekster Sheila Prins vertelt over Inloophuis Passie. Wat is er zoal te doen in het inloophuis. Voor wie is het. Wat betekent het om gastvrouw te zijn in het inloophuis voor mensen met kanker met je eigen ervaringen en wat betekent het om als bezoekster het inloophuis te bezoeken wanneer je kanker hebt. Hoe ga je hiermee om, binnen je gezin, vrienden, familie en in het inloophuis.
Wil je al vast kijken wat het inloophuis is en doet, kijk dan op onze website: www.inloophuis-passie.nl
Je kan de uitzending nog terug luisteren www.radiolelystad/programma gemist.

foto van Inloophuis Passie.

 

Gastvrouwen/-heren vacature

Bij inloophuis Passie in Lelystad, een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker op hun levenspad, werken wij met enthousiaste vrijwilligers. Samen bieden we onze bezoekers een warm welkom in het inloophuis.

De meeste vrijwilligers werken als gastvrouw-/heer, en hiervoor zijn regelmatig nieuwe vacatures.

Wat kom je brengen als gastvrouw/-heer?

In het inloophuis kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren zonder ‘zelf in te vullen’, betrokken bent en te allen tijde de gast en diens behoefte centraal stelt. Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Je moet zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken. Het is uiteraard een pré als je uit eigen ervaring weet wat de impact van kanker is, maar het is niet noodzakelijk. Meerdere keren per jaar start een basistraining waarin een nieuwe groep wordt opgeleid.

Wat kom je halen en wat bieden wij?

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor het inloophuis en voor onze bezoekers, maar we streven ernaar je ook iets terug te geven. We bieden je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer, en mogelijkheden om je verder te ontwikkelen via intervisie en verdiepende trainingen.

Afspraken over taken en werktijden worden vastgelegd in een vrijwilligerscontract, waarin een proefperiode van twee maanden is opgenomen. De Coördinator Vrijwilligers voert met iedere vrijwilliger een jaarlijks evaluatie-/voortgangsgesprek.

Wil je Vrijwilliger worden?

Stuur dan een motivatiebrief en beknopte CV naar inloophuislelystad@gmail.com

t.a.v. Marly Smeenk, Coördinator Vrijwilligers

Botter 14-01, 8232 JP Lelystad, Telefoonnummer, 0320-410077