Blog

Zomervakantie

Dag allemaal,
De zomervakantie breekt aan. Mensen gaan op vakantie of blijven dicht bij huis. Allemaal even tot rust komen en weer opladen voor de winter die toch straks ook weer voor de deur staat.
Inloophuis Passie is in de zomer periode op dinsdagmorgen en donderdagmiddag open, je bent dan van harte welkom. Vanaf dinsdag 5 september zijn we weer op de dagdelen open die op de website van Inloophuis Passie staan.
Zoals je weet of gelezen hebt gaat er weer een heel team de Mont Ventoux beklimmen op 31 augustus en 1 september voor het grote verzet tegen kanker en als goede doel Inloophuis Passie.
Dat is een super prestatie.
Het is fijn wanneer je team Passie zou willen ondersteunen en dat willen wij doen d.m.v een actie.
Vanaf dinsdag 25 juli t/m 22 augustus ligt er een wit T-shirt in het inloophuis. Wanneer je € 10,00 doneert voor inloophuis Passie kan je de naam van een geliefd persoon die je dierbaar is en met kanker te maken heeft op het shirt komen schrijven.
Dit shirt en al deze mensen die er op staan gaan in gedachten mee de berg op voor het grote verzet tegen kanker.
Wanneer je niet in de gelegenheid bent om naar het inloophuis te komen maar wel de naam op het shirt wil hebben dan kan je het geld storten met de vermelding van de naam die op het T-shirt moet komen te staan.
En wanneer je ons alleen wil ondersteunen en geen naam op het shirt wil schrijven is dat uiteraard ook van harte welkom.
Wij hopen dat je op deze manier team Passie en het grote verzet tegen kanker wil ondersteunen.
Op de link hieronder kom je bij team passie, klik op “steun ons” en de rest verwijst zichzelf.
Onze hartelijke dank.​
Wij willen een ieder een hele goede zomer toewensen en graag tot ziens.
Namens al onze gastvrouwen en -heer.
​Met vriendelijke groet,
Klasien v Olst, algemeen coördinator
M​arly Smeenk, vrijwilligerscoördinator
Telnr: 06-17228848

Gezellige kookmiddag

Maandagmiddag 29 mei was er weer een gezellige en lekkere kookworkshop in Inloophuis Passie.

Er stonden o.a. Asperges op het menu. Eerst werden ’s ochtends de boodschappen gehaald bij sponsor Jumbo Van Leijen Lelystad. Daarna samen kokkerellen onder leiding van Angelie Bavelaar. Het nuttigen van de maaltijd was weer heerlijk en aangenaam met mooie gesprekken.

Wandel- en running proeverij

Onder het motto “Ga mee naar buiten en beweeg, leer anders naar jezelf te kijken” is vrijdag 12 mei de proeverij wandel- en running coaching bij Inloophuis Passie geweest.

Lopen en buiten zijn, de ideale combinatie om beter naar jezelf te leren kijken. De strijd met je eigen lichaam kan zo maar vastlopen. Juist door te lopen kom je gemakkelijker in een status van kijken naar jezelf, wat gebeurd er nu eigenlijk met me. Waar denk ik aan maar vooral waar zit mijn gevoel. Hoe beweeg ik, durf ik iets of juist niets, doe ik teveel of te weinig, trek ik mij terug. Zaken waar je mee aan de slag kunt gaan tijdens deze workshop. 

Er was een prachtige groep mensen die dankzij sponsoring door De Groene Sluis en VLIEG Makelaars Lelystad mee kunnen gaan doen aan dit mooie project.
Vanmorgen was er ontvangst met koffie/thee en uitleg, daarna is de groep onder begeleiding van Jos Mol www.kdcoaching.nl en Sabine Mol psychomotorisch therapeut en bewegingsagoog www.pmtprogreso.nl naar de Oostvaardersplassen gereden om te ervaren wat wandel- en running coaching is.
De activiteit werd afgesloten in het inloophuis met een kopje soep/thee of koffie en nog wat praktische tips.

Alle deelnemers nogmaals dank voor jullie betrokkenheid  en openheid op de proeverij.  Graag tot ziens bij de start van de wandel- en running groep op 16 juni.

 

Verdiepingstraining vrijwilligers

Woensdag 10 mei 2017 hebben alle vrijwilligers van inloophuis Passie een mooie, intensieve cursusdag gehad onder leiding van Wiek Luza.
Veel geleerd, hard gewerkt. In de morgen werden technieken herhaald met rollenspel. De pauze was gevuld met lekkere broodjes van Delifrance Lelystad. In de middag teambuilding met de vraag: waardoor worden vrijwilligers geïnspireerd? Iedereen mocht wat meenemen van huis wat inspireerde, met mooie verhalen en gedichten die velen raakten. Daarna werd er met elkaar een collage gemaakt, hoe doe je dat als team?

Het was een prachtige inspirerende dag, dankjewel Wiek Luza

En aan het eind van de dag hebben we heerlijk kunnen eten en ontspannen bij Guido Botter bij restaurant de Houtrib.
Dank jullie wel voor deze mooie, gezellige en leerzame dag.

Duofietsen

Dinsdag 9 mei was het mooi weer en gingen bezoekers van inloophuis Passie met Kees Nieuwhof op de duo fiets.
Het doel is te genieten van wat je tegenkomt en, indien gewenst, in gesprek te gaan met elkaar.

Een van de deelneemsters heeft al 20 jaar niet gefietst en heeft ontzettend genoten.
Het duofietsen is dankzij De Lelystadse Uitdaging tot stand gekomen in samenwerking met de Hanzeborg.

In de maanden mei t/m september kan er twee keer per maand samen met Kees gefietst worden. U kunt zich telefonisch aanmelden.

Feestelijke bijeenkomst in de Agora

Oranjecomité en Inloophuis Passie

Woensdag 26 april 2017 was Inloophuis Passie uitgenodigd door Carel Luiting-Maten, voorzitter van het Oranjecomité, om in de Agora over Inloophuis Passie te vertellen.
Deze feestelijke bijeenkomst in de Agora was georganiseerd voor de Lelystedelingen die deze dag een Lintje kregen. Klasien vertelde deze middag iets over haar passie die zij samen met een team vrijwilligers heeft voor Inloophuis Passie. Het Inloophuis is een ontmoetingsplek voor mensen met kanker op hun levenspad.

Burgemeester Ina Adema bracht tijdens deze middag een toost uit op onze 50 jarige Koning.

De middag was zeer gezellig en er was ook een verloting. Er zijn flink wat loten verkocht en de opbrengst is voor Inloophuis Passie. De prijzen zijn door plaatselijke ondernemers ter beschikking gesteld. Dit heeft een mooie opbrengst opgebracht van € 895,00. Hoe geweldig is dit. Ontzettend bedankt allemaal die loten hebben gekocht en ook voor de mooie bos bloemen.