Blog

Het eerste Oergezellig bordspel Lelystad

Het eerste Oergezellig bordspel Lelystad is op maandag 16 juli uit handen van Bart Wisbrun (oprichter landelijke StichtingTegenZinloosGeweld) overhandigd aan loco burgemeester mevrouw Janneke Sparreboom. Dit vond plaats bij KFC in Lelystad. De 60 deelnemers/bedrijven aan het bordspel ondersteunen de doelstellingen van de stichting. Het Oergezellig bordspel is een leuk traditioneel bordspel, volop afbeeldingen van bedrijven en organisaties uit Lelystad en is ook te koop bij het Inloophuis.

Ook Inloophuis Passie staat op het spel, mede dankzij Johan Tijink van KFC Lelystad. Wij hopen dat het spel veel gespeeld zal worden en dat er nog meer mensen die met kanker te maken hebben de weg weten te vinden naar het Inloophuis.

 

Geurende lavendel

Op vrijdag 13 juli kwam de lavendelgeur je tegemoet in inloophuis Passie.

In de tuin werd door Koosje een workshop verzorgd voor het maken van geurzakjes van lavendel. Aan de tuintafel van de knusse en mooi in bloei staande tuin van het inloophuis Passie werd door de deelnemers eerst de lavendel van de bloemtakjes afgeritst. Daarna werd er van leuke lapjes stof kleine zakjes genaaid. Met de festonsteek en een gekleurd lintje zagen de zakjes er prachtig uit en de geurende lavendel zorgde voor een mooi resultaat die op een Provencaalce marktkraam niet misstaan hadden.

Aan tafel werd  gezellig gewerkt en gepraat en zelfs lavendel thee gedronken.

De deelnemers hadden een heerlijke ochtend.

Geslaagde zeiltocht met de mannen op het Bovenwater

De zeiltocht met de mannen op het Bovenwater op vrijdag 13 juli is heel goed verlopen. Na het drinken van een kopje koffie/thee in het inloophuis vertrokken de deelnemers met de gastheren Jacques en Sipke naar het Bovenwater. Joep had de boot al klaar liggen en we konden meteen vertrekken. Het was ideaal zeilweer. Licht bewolkt, een zacht briesje en een aangename temperatuur. Behalve Joep de stuurman konden er nog 3 man aan boord en bleven 2 man op de wal. Na een half uurtje varen werd er gewisseld en gingen de andere 2 aan boord.

Tussendoor genoten we van een geweldige lunch die we hadden mee gekregen vanuit het inloophuis. Broodjes met diverse salades, koffie, thee frisdrank, fruit enz., aan alles was gedacht. Iedereen heeft er van genoten. Vervolgens weer 2x een rondje op het Bovenwater gemaakt en tenslotte weer terug en met z’n allen de zeilen opgeborgen en de boot op zijn plaats gelegd. Als afsluiting genoten van de lekkere hapjes een drankjes die we in een koeltas hadden mee gekregen. Inmiddels was de zon helemaal doorgebroken en was het kraakhelder. Gezellig aan de picknicktafel aan het water napraten met een glaasje wijn, frisdrank, toast met salades bierworstjes enz. enz. Al met al heeft iedereen genoten en was het een geslaagde dag.

Workshop speksteen weer een succes

Tijdens de workshop speksteen van vrijdag 6 juli gegeven door Pohluma (www.atelierpohluma.nl) werd er door de deelnemers enthousiast gewerkt.

 

 

 

 

 

Eerst koos iedere deelnemer een steen uit die hen persoonlijk aansprak.  Daarna werden de stenen met guts, veil en schuurspons bewerkt en ontstonden er mooie beelden. Het is altijd verrassend wat een steen nog meer voor kleuren en structuur verbergt. Iedereen was tevreden met het eindresultaat.

 “Het was weer een heerlijk ontspannende ochtend om even helemaal uit je hoofd te zijn.”

 

 

 

 

 

Pohluma, weer van harte bedankt dat je deze workshop voor Inloophuis Passie verzorgde.

 

3 juli 2018 Artikel Flevopost Mont Ventoux ‘Groot Verzet tegen Kanker

Dit jaar hebben 10 enthousiaste sportievelingen zich opgegeven om die uitdagende, grote, kale Mont Ventoux te beklimmen. Voor het ‘Groot Verzet tegen Kanker’. Op donderdag 30 augustus voor wandelaars en een later voor fietsers.

Wij, van Inloophuis Passie, vinden het geweldig dat zij zich op sportieve wijze inzetten voor dit goede doel.

Twee mensen van team Family dragen tijdens de beklimming van de berg een zwaar vest van 20 pond als symbool voor de zware last die een dierbare droeg ten gevolge van kanker.

Wil je een deelnemer, team Passie of team Family financieel steunen ga dan naar de site www.grootverzettegenkanker.nl.  Klik op teams en ga naar team Passie of Family om een donatie te geven.

Expositie JEMAVI 2 juli t/m 31 december 2018

De expositie van JEMAVI is te zien van 2 juli t/m 31 december 2018.

JEMAVI stelt zich voor;

“ik ben geboren in Rotterdam na de oorlog. Toen ik in Lelystad kwam wonen werd ook overal gebouwd, misschien dat we daarom in Lelystad zijn gaan wonen. Dat doen we inmiddels al weer 40 jaar. We genieten hier van de groene omgeving. Drieëndertig jaar geleden ben ik op een cursus tekenen gegaan in de Kubus. Vanaf zeer jonge leeftijd (de kleuterschool) teken en schilder ik. Nog steeds ben ik bezig met het maken van schilderijen en keramiek, Veel heb ik geëxposeerd. Het kan voor mij altijd beter. Om mijn werk in het inloophuis te kunnen exposeren was voor mij een fijn idee. Ik hoop dat er met plezier naar wordt gekeken. (www.jeannemarievanirsen.exto.nl) ”

De schilderijen zijn te koop en 30% van het verkoopbedrag doneert JEMAVI aan Inloophuis Passie.