Blog

Gezellige kookmiddag

Maandagmiddag 29 mei was er weer een gezellige en lekkere kookworkshop in Inloophuis Passie.

Er stonden o.a. Asperges op het menu. Eerst werden ’s ochtends de boodschappen gehaald bij sponsor Jumbo Van Leijen Lelystad. Daarna samen kokkerellen onder leiding van Angelie Bavelaar. Het nuttigen van de maaltijd was weer heerlijk en aangenaam met mooie gesprekken.

Wandel- en running proeverij

Onder het motto “Ga mee naar buiten en beweeg, leer anders naar jezelf te kijken” is vrijdag 12 mei de proeverij wandel- en running coaching bij Inloophuis Passie geweest.

Lopen en buiten zijn, de ideale combinatie om beter naar jezelf te leren kijken. De strijd met je eigen lichaam kan zo maar vastlopen. Juist door te lopen kom je gemakkelijker in een status van kijken naar jezelf, wat gebeurd er nu eigenlijk met me. Waar denk ik aan maar vooral waar zit mijn gevoel. Hoe beweeg ik, durf ik iets of juist niets, doe ik teveel of te weinig, trek ik mij terug. Zaken waar je mee aan de slag kunt gaan tijdens deze workshop. 

Er was een prachtige groep mensen die dankzij sponsoring door De Groene Sluis en VLIEG Makelaars Lelystad mee kunnen gaan doen aan dit mooie project.
Vanmorgen was er ontvangst met koffie/thee en uitleg, daarna is de groep onder begeleiding van Jos Mol www.kdcoaching.nl en Sabine Mol psychomotorisch therapeut en bewegingsagoog www.pmtprogreso.nl naar de Oostvaardersplassen gereden om te ervaren wat wandel- en running coaching is.
De activiteit werd afgesloten in het inloophuis met een kopje soep/thee of koffie en nog wat praktische tips.

Alle deelnemers nogmaals dank voor jullie betrokkenheid  en openheid op de proeverij.  Graag tot ziens bij de start van de wandel- en running groep op 16 juni.

 

Verdiepingstraining vrijwilligers

Woensdag 10 mei 2017 hebben alle vrijwilligers van inloophuis Passie een mooie, intensieve cursusdag gehad onder leiding van Wiek Luza.
Veel geleerd, hard gewerkt. In de morgen werden technieken herhaald met rollenspel. De pauze was gevuld met lekkere broodjes van Delifrance Lelystad. In de middag teambuilding met de vraag: waardoor worden vrijwilligers geïnspireerd? Iedereen mocht wat meenemen van huis wat inspireerde, met mooie verhalen en gedichten die velen raakten. Daarna werd er met elkaar een collage gemaakt, hoe doe je dat als team?

Het was een prachtige inspirerende dag, dankjewel Wiek Luza

En aan het eind van de dag hebben we heerlijk kunnen eten en ontspannen bij Guido Botter bij restaurant de Houtrib.
Dank jullie wel voor deze mooie, gezellige en leerzame dag.

Duofietsen

Dinsdag 9 mei was het mooi weer en gingen bezoekers van inloophuis Passie met Kees Nieuwhof op de duo fiets.
Het doel is te genieten van wat je tegenkomt en, indien gewenst, in gesprek te gaan met elkaar.

Een van de deelneemsters heeft al 20 jaar niet gefietst en heeft ontzettend genoten.
Het duofietsen is dankzij De Lelystadse Uitdaging tot stand gekomen in samenwerking met de Hanzeborg.

In de maanden mei t/m september kan er twee keer per maand samen met Kees gefietst worden. U kunt zich telefonisch aanmelden.

Feestelijke bijeenkomst in de Agora

Oranjecomité en Inloophuis Passie

Woensdag 26 april 2017 was Inloophuis Passie uitgenodigd door Carel Luiting-Maten, voorzitter van het Oranjecomité, om in de Agora over Inloophuis Passie te vertellen.
Deze feestelijke bijeenkomst in de Agora was georganiseerd voor de Lelystedelingen die deze dag een Lintje kregen. Klasien vertelde deze middag iets over haar passie die zij samen met een team vrijwilligers heeft voor Inloophuis Passie. Het Inloophuis is een ontmoetingsplek voor mensen met kanker op hun levenspad.

Burgemeester Ina Adema bracht tijdens deze middag een toost uit op onze 50 jarige Koning.

De middag was zeer gezellig en er was ook een verloting. Er zijn flink wat loten verkocht en de opbrengst is voor Inloophuis Passie. De prijzen zijn door plaatselijke ondernemers ter beschikking gesteld. Dit heeft een mooie opbrengst opgebracht van € 895,00. Hoe geweldig is dit. Ontzettend bedankt allemaal die loten hebben gekocht en ook voor de mooie bos bloemen.

 

Expositie Yvon Vulperhorst

Expositie Yvon Vulperhorst  van april tot eind september 2017

                                                                   

 

Het schilderen is voor Yvon:

  • EEN DRANG, de scheppende kant komt aan bod.
  • EEN UITLAATKLEP, vanwege de expressieve kant.
  • EEN HELENDE REIS, zij legt in beelden/symbolen vast wat haar bezighoudt.
  • KLEUR: het schilderen geeft kleur aan haar leven.    

Bij de expositie in Inloophuis “Passie” zijn de volgende werken van Yvon te zien:

 • de 4 elementen: aarde, water, lucht, vuur
 • “help”, “eenzaam”, “verwarring”, “beweeg”, “volg jezelf”, “harmonie”
  uit de serie MENS,
  deze thema’s, die in ieder mensenleven voor komen,
  zijn voor de expositie in het inloophuis speciaal uitgekozen
 • uit de serie ONDERWEG, zoals : Zeilen 1, Zeilen 2, Verbeelding, Taizé                                    

Yvon heeft haar eigen stijl gevonden. Men zegt dat haar werk te vergelijken is met de abstract-expressionisten, die met veel gevoel vanuit een bepaald thema of inhoud werkten. “Doorleefd, intens, levendig”.  Het is een vertaling van een inhoud/thema naar vorm, kleur en beweging.

Zij gebruikt na een basis van acrylverf meestal olieverf en daarnaast ook vaak andere materialen, zoals papier, zand, textiel, waardoor haar werk ook wel experimenteel genoemd wordt.

Abstract-expressionisme heeft het expressionisme van van Gogh

                                                        het abstracte van Kandinsky

                                                       de kleurvelden van Matisse

                                                       het onbewuste van Miró.

Zij is geboren 03-08-1956 te Wilnis, een klein dorp in de provincie Utrecht.

Zij is opgegroeid op een boerderij, te midden van natuur, (jonge) dieren, ruimte, vrijheid. Zij heeft nog steeds voorkeur voor rust en ruimte.

Tijdens kinder-en middelbare schooltijd had zij altijd veel belangstelling voor de expressieve vakken, tekenen, handvaardigheid, dans, experimenteren met letters.

Haar beroep ontwikkelde zich in de richting van het basisonderwijs.

Maar zij bleef cursussen volgen bij o.a. Vrije Universiteit in tekenen en schilderen en in dansexpressie. Later volgde zij onderwijsaktes in textiel, de aktes K en U.

Na 1990 is zij zich gaan toeleggen op het schilderen op paneel en doek, vaak in combinatie met textiel, waarin het experimentele tot uitdrukking komt.

Bij de Vrije Academie voor beeldende kunsten, Calliope in Lelystad, volgde zij de opleiding tot zelfstandig kunstenaar. Haar keus als afstudeeronderwerp bij Calliope was “MENS”.

Voor contact kunt u gebruik maken van telefoon of e-mail:
tel 06-21946030

E: yvonv@xmsnet.nl  

De website is hoognodig aan vernieuwing toe,

maar voor een indruk van ander werk bent u nog welkom op www.yvonvulperhorst.nl