Blog

Eerste lustrum voor Inloophuis Passie

Op 1 oktober 2013 startte het Inloophuis Passie bescheiden op het Jagersveld bij Joke en Rob Korff.  Vijf jaar later is het ontmoetingscentrum voor mensen met kanker op hun levenspad doorgegroeid naar Botter 14-01, in het centrum van Lelystad. Het eerste lustrum werd gevierd op 1 oktober 2018.  

Afbeelding kan het volgende bevatten: etenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, staande mensen en brilAfbeelding kan het volgende bevatten: 6 mensen, lachende mensen, zittende mensen, tafel en binnenAfbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en zittende mensen

Samenloop voor Hoop

Na een intensieve voorbereiding stond het atletiekterrein van Spirit in Lelystad vol met kraampjes, kaarslicht, een muziektent en allemaal enthousiaste mensen. Wat een geweldige ervaring. 24 uur estafette wandelen met honderden deelnemers: Samenlopen Voor Hoop op een gezondere wereld voor allen. Een bijzondere inzameling die in 2020 een vervolg krijgt.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staanAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, staande mensen en buitenAfbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, mensen op toneel, nacht en binnenAfbeelding kan het volgende bevatten: nacht en binnen

Play for Passie

Voetbalvereniging SV Batavia 90 organiseerde het sporttoernooi ‘Play for Passie‘ voor kinderen om geld in te zamelen voor Inloophuis Passie. Wat een geweldig evenement, om zoveel enthousiasme te zien bij kinderen en ouders voor een doel.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, sportende mensen, gras, buiten en natuur

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, staande mensen en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: 18 mensen, lachende mensen, staande mensen, kind en buiten

Mont Ventoux 2018

Een indrukwekkende tocht van Groot Verzet tegen Kanker. En daar gingen al die mensen weer de berg op, de Mont Ventoux. Om geld in te zamelen werd er 26 kilometer omhoog gelopen en gefietst. Ieder met zijn eigen intentie, zijn eigen gevoel.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, staande mensen, berg, buiten en natuur

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan, lucht, berg, wolk, buiten en natuur

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen, staande mensen en buiten

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, fiets, wolk, lucht, buiten en natuur

Het eerste Oergezellig bordspel Lelystad

Het eerste Oergezellig bordspel Lelystad is op maandag 16 juli uit handen van Bart Wisbrun (oprichter landelijke StichtingTegenZinloosGeweld) overhandigd aan loco burgemeester mevrouw Janneke Sparreboom. Dit vond plaats bij KFC in Lelystad. De 60 deelnemers/bedrijven aan het bordspel ondersteunen de doelstellingen van de stichting. Het Oergezellig bordspel is een leuk traditioneel bordspel, volop afbeeldingen van bedrijven en organisaties uit Lelystad en is ook te koop bij het Inloophuis.

Ook Inloophuis Passie staat op het spel, mede dankzij Johan Tijink van KFC Lelystad. Wij hopen dat het spel veel gespeeld zal worden en dat er nog meer mensen die met kanker te maken hebben de weg weten te vinden naar het Inloophuis.

 

Geurende lavendel

Op vrijdag 13 juli kwam de lavendelgeur je tegemoet in inloophuis Passie.

In de tuin werd door Koosje een workshop verzorgd voor het maken van geurzakjes van lavendel. Aan de tuintafel van de knusse en mooi in bloei staande tuin van het inloophuis Passie werd door de deelnemers eerst de lavendel van de bloemtakjes afgeritst. Daarna werd er van leuke lapjes stof kleine zakjes genaaid. Met de festonsteek en een gekleurd lintje zagen de zakjes er prachtig uit en de geurende lavendel zorgde voor een mooi resultaat die op een Provencaalce marktkraam niet misstaan hadden.

Aan tafel werd  gezellig gewerkt en gepraat en zelfs lavendel thee gedronken.

De deelnemers hadden een heerlijke ochtend.